Tym razem trochę nietypowy post -jak to ogród kuchcił w kuchni.
Ci którzy mnie już trochę znają to wiedzą że każdą wolną chwilę spędzam w ogrodzie ,lubię też szaleć w kuchni, choć latem gotuję szybkie i proste potrawy.No chyba że są specjalne okazje, a takich zwłaszcza latem nie brakuje.
Zima to czas kiedy mogę wypróbować różne ciekawe dania i przypadkowo obejrzałam program "Kuchenne rewolucje"Magdy Gessler.
Na temat samego programu nie będę wdawała się w dywagacje,mnie zaintrygowały potrawy do których pani Magda dodaje różne zioła i przyprawy czyli ma podobny styl gotowania do mojego.
Wybrałam trzy potrawy i wypróbowałam je w kuchni i powiem Wam moi drodzy palce lizać po prostu pyszności.
Pierwsza to-Schab w mleku.
Zapach gotującego się schabu w mleku z dodatkiem goździków,rozmarynu i czosnku roznosił się po całym domu.Mięso jest kruche ,soczyste i pachnące.Ci którzy mnie już trochę znają to wiedzą że każdą wolną chwilę spędzam w ogrodzie ,lubię też szaleć w kuchni, choć latem gotuję szybkie i proste potrawy.No chyba że są specjalne okazje, a takich zwłaszcza latem nie brakuje.
Zima to czas kiedy mogę wypróbować różne ciekawe dania i przypadkowo obejrzałam program "Kuchenne rewolucje"Magdy Gessler.
Na temat samego programu nie będę wdawała się w dywagacje,mnie zaintrygowały potrawy do których pani Magda dodaje różne zioła i przyprawy czyli ma podobny styl gotowania do mojego.
Wybrałam trzy potrawy i wypróbowałam je w kuchni i powiem Wam moi drodzy palce lizać po prostu pyszności.
Pierwsza to-Schab w mleku.
Niestety nie mogę znaleźć zdjęć nie pamiętam do którego folderu je wcisnęłam.
Druga potrawa to -Gołąbki z ziemniakami.
Farsz ziemniaczany ze smażoną cebulką,majerankiem i sokiem z kiszonej kapusty ma niezwykły,smaczny i delikatny smak, dzięki duszeniu gołąbków w bulionie ze śmietaną
Te najczęściej używane przyprawy są pod ręką.
Trzecia potrawa to-Chinkali ,gruzińskie pierożki z mięsem i rosołem.
Sposób ich przygotowania jest łatwy,jednak wymagają umiejętności jedzenia ponieważ trzeba je jeść na gorąco trzymając w palcach i trzeba to tak wprawnie zrobić,aby nie wylał się pyszny i aromatyczny rosół z pieroga.
Sposób ich przygotowania jest łatwy,jednak wymagają umiejętności jedzenia ponieważ trzeba je jeść na gorąco trzymając w palcach i trzeba to tak wprawnie zrobić,aby nie wylał się pyszny i aromatyczny rosół z pieroga.
Po przepisy na te i inne wspaniale potrawy odsyłam do przepisy "Kuchenne rewolucje".
A na naukę jedzenia Chinkali do filmików udostępnianych w Google.
Ale fajna propozycja podania.
OdpowiedzUsuńMniam, same pyszności! Na dodatek te sakiewki bardzo ładnie się prezentują, muszę wypróbować. Pozdrawiam cieplutko :)
OdpowiedzUsuńSame pyszności.Serdecznie pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń